- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 3 hours, 15 minutes ago by
emeraldvoluminous.
-
AuthorPosts
-
June 1, 2026 at 8:14 pm #10791
emeraldvoluminous
ParticipantHəftə sonu idi. Cümə axşamı, saat gecə on bir. Evdə tək. Valideynlərim bağ evinə getmişdilər. Mən qalmışdım – imtahanlara hazırlaşmaq bəhanəsi ilə. Doğrusu, hazırlaşmaq fikrim yox idi. Stolüstü kitablar açıq, qarşımda bir stəkan çay, yanında peçenye qutusu. Yarısını yemişdim. Telefonumun batareyası azalmışdı, şarja qoydum. Sonra başladım internetdə gəzməyə.
Həmin axşam xüsusi bir şey istəyirdim. Yox, pul yox, sadəcə maraq. Daha əvvəl dostum Rüstəm “mostbet indir apk” yazıb mənə göndərmişdi. Dedi: “Telefona yüklə, daha sürətli işləyir”. O vaxt inanmışdım? Yox. Yükləməmişdim. Amma həmin gecə birdən qərar verdim.
Axtardım, tapdım, yükləməyə başladım. İnternet yavaş idi. Sanki şəhər yuxuya getmişdi, sürət də yuxuya getmişdi. Fayl yüklənirdi. Mən isə otaqda gəzirdim. Bir pəncərəyə yaxınlaşıb bayıra baxdım. Küçədə fənərlər yanırdı, bir pişik keçdi, maşın yox idi. Sonra yenə telefonuma baxırdım: 35%, 48%, 62%.
Axırda yükləndi. Quraşdırma bir neçə saniyə çəkdi. İkonanı açdım. Rənglər tanış idi, dizayn rahat. Hesabıma daxil oldum. Keçən həftə orada bir neçə manat qalmışdı – dəqiq xatırlamıram. Elə onunla başlamaq qərarına gəldim.
APK versiyasının fərqi? Daha sürətli. Düymələr daha tez basılırdı. Animasiyalar kəsilmirdi. Sanki oyun mənimlə eyni otaqda nəfəs alırdı. Baxdım, slotlar var, kart oyunları var, bir də “aviator” – onu əvvəl görmüşdüm. Amma o gecə başqa bir oyun diqqətimi çəkdi. Adı “Sweet Rush”. Çox rəngli, şirniyyat şəkilli simvollar. Konfet, tort, konfet, tort. Uşaq vaxtı xəyal etdiyim dünya kimi.
Fırlatma düyməsinə toxundum. Ekran fırlandı. Simvollar düşdü. Heç nə. Yenə fırlatma. Kiçik bir uduş. Üç manat, beş manat. O qədər də maraqlı deyildi. Amma mən dayanmadım. Nə isə məni ekrana bağlayırdı. Bəlkə də o rənglər. Bəlkə də o sadəlik. Axı, həyat mürəkkəb idi – imtahanlar, münasibətlər, gələcək. Burada isə sadəcə fırlat, bax, qərar ver.
Bir ara diqqətim dağıldı. Çayım soyumuşdu. Mətbəxə getdim, yeni çay dəmlədim. Qayıdanda telefonumun ekranında bir yazı vardı: “Oyun davam edir”. Unutmuşdum ki, slot fırlanmışdı və gözləyirdi. Gülümsədim. Fırlatdım. Üç konfet eyni düzüldü. Kiçik bir işıq, bir səs. Və birdən – ekran qaraldı. Sonra yenə açıldı. Bonus dəvəti.
Ürəyim döyünməyə başladı. Yox, elə bil ürəyim deyil, bütün bədənim döyünürdü. Bonus raundunda pulsuz fırlanmalar var idi. Hər fırlanmada əmsal böyüyürdü. Birinci fırlanma – az. İkinci fırlanma – iki qat. Üçüncü fırlanma – üç qat. Beşinci fırlanma? Onda mən nəfəsimi tutdum. Ekrandakı rəqəm o qədər böyüdü ki, düşündüm səhv görürəm. Amma yox. Səhv deyildi.
Bonus qurtardı. Ümumi qazanc ekranda parıldayırdı. Otaqda səs yox idi. Mən isə oturmuşdum, telefon ələ almışdım, nə edəcəyimi bilmirdim. “mostbet indir apk” yazıb yüklədiyim o fayl indi mənə bu anı yaşadırdı. Gülmək istədim, amma ağzımdan sadəcə “vay” çıxdı.
Dayanıb düşündüm. Mən bu pulu nəyə xərcləyəcəm? Ağlıma ilk gələn fikir: anama bir şey alım. Sonra ikinci fikir: yox, mən bu pulun bir hissəsini kənara qoyum. Qalanı ilə yenə oynayım? Bilmirdim. Qorxdum qərar verməyə.
Telefonu stolun üstünə qoydum. Dərin nəfəs aldım. Sonra “mostbet indir apk” ilə gələn bu tətbiqin ən yaxşı xüsusiyyətini tapdım – pul çıxarma bölməsini. Tez, bir neçə klik. Məbləği yazdım. Göndərdim. Bir neçə dəqiqə sonra kartıma mesaj gəldi. Pul gəldi. Nəfəsimi buraxdım.
Həmin gecə yatmadım. Uzandım, tavana baxdım. Düşündüm: həyat necə qəribədir. Sən adi bir cümə axşamı evdə oturursan, çay içirsən, bir fayl yükləyirsən. Və birdən sənin adi gecən qeyri-adi olur. Amma əsas məqam bu deyildi. Əsas məqam: mən dayana bildim. Çıxartmağı bacardım. Sevindim, amma həddimi aşmadım.
İndi həmin APK hələ də telefonumdadır. Arada bir açıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma həmin gecəni unutmuram. Fayl yüklənərkən otaqda gəzdiyimi, çay dəmlədiyimi, pəncərədən pişiyə baxdığımı. Hər şey o an başladı. Bir yükləmə düyməsi. Bir maraq. Və bir qərar – nə vaxt dayanacağımı bilmək qərarı. Bu, mənim üçün ən böyük uduşdur.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.